20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Για τα αφράτα κουλουράκια με κακουλέ και μαστίχα, ξεκινάμε χτυπόντας με το σύρμα το ασπράδι για 1- 2 λεπτά, μέχρι να γίνει μαρέγκα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη μαστίχα και το κακουλέ.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το λικέρ και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Σταματάμε το μίξερ και αλλάζουμε το σύρμα με το γάντζο. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το μείγμα αλευριού, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180° C και στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Πλάθουµε κουλουράκια (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
- Τα αλείφουµε µε τη μαρέγκα, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και τα ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.