20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Βάζουμε τις φακές με τα δαφνόφυλλα και το μισό ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν οι φακές.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικά) σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τον κόλιανδρο για 2 - 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα καρότα να μαραθούν και το κρεμμύδι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να αρπάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις φακές (αφού περάσει το πρώτο 20λεπτο μαγειρέματος).
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το φασκόμηλο ή το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά (χωρίς να λιώσουν) και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Παρακολουθούμε γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζωμό ή νερό.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Θέλει ένα κόκκινο κρασί να αστράφτει στα ποτήρια! Διαλέξτε ένα χαρμάνι με βάση το Αγιωργίτικο χωρίς υψηλό αλκοολικό βαθμό.