Ριζότο με μηλίτη φράουλες και γκρέιπφρουτ

Argiro Glyka
Argiro Glyka @argieglyka17
Αθηνα

Σήμερα κατάλαβα τι σημαίνει δημιουργική μαγειρική με φαντασία. #ΧρυσόΠιρούνι.

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

πρ.10'+20'μαγ.
4 μερίδες.
  1. 2 κ.σ. βούτυρο
  2. 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 180 γρ. ρύζι αρμπόριο
  4. 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη ή καστανή
  5. 1/2 φλ.τσ. νερό ανθρακούχο
  6. 1/2 φλ.τσ. χυμό μήλου
  7. 1 φλ.τσ. γάλα ρυζιού
  8. 1 πρέζα μαχλέπι τριμμένο
  9. 200 γρ. φράουλες καθαρισμένες σε τέταρτα
  10. 1 ροζ γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι καθαρισμένο κομματάκια
  11. 1 φλ.τσ. μηλίτη
  12. 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  13. 2 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
  14. ελάχιστο Αλάτι
  15. 1 κ.σ. ξύδι μπαλσαμικο με γεύση ρόδι

Οδηγίες μαγειρέματος

πρ.10'+20'μαγ.
  1. 1

    Σε κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 4' περίπου. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2' ακόμα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Σβήνουμε με το ανθρακούχο νερό και το χυμό μήλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς το ρύζι για να μην κολλήσει. Ενδιάμεσα ρίχνουμε το γάλα προσέχοντας συνέχεια το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει 12' και ρίχνουμε το μαχλέπι, τις φράουλες, το ροζ γκρέιπφρουτ, το δυόσμο και το μηλίτη.

  3. 3

    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το αλάτι. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο μπαλσαμικο πάνω στο ριζότο. Απολαύστε το με καλή παρέα και ένα ποτήρι μηλίτη. Στην υγειά σας και καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Areti 🍬
Areti 🍬 @Areti
Αργυρώ, μας έστειλες! Θα ήθελα αυτό το φαγητό να το δοκιμάσω...

Από

Argiro Glyka
Argiro Glyka @argieglyka17
στις
Αθηνα
ειμαι μια μαμα ενος αγοριου 20 ετων. Μου αρεσει να μαγειρευω και να δοκιμαζω νεες συνταγες.

Παρόμοιες συνταγές