Κεφτέδες από γίγαντες

Όλα ξεκίνησαν μέσα στην καραντίνα, όταν άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο πρόχειρα τρέφομαι. Μετά από τόσο καιρό και ύστερα από μελέτη, άρχισα να ψάχνω εναλλακτικούς τρόπους για να εντάξω στην καθημερινότητα μου υγιεινά συστατικά, καθώς σαν άνθρωπος βαριέμαι τα συνηθισμένα. Και ορίστε.. η συνταγή ώστε να φάμε γίγαντες με άλλο τρόπο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με αλάτι. Μέχρι την επόμενη μέρα, αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές.
-
2
Ρίχνουμε τους γίγαντες σε βραστό νερό, ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα (προεραιτικά) και βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε μία - μιάμιση ώρα τους γίγαντες να σιγοβράσουν.
-
3
Όταν οι γίγαντες είναι έτοιμοι, αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και σουρώνουμε τους γίγαντες. Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν. Παίρνουμε τον πολτοποιητή πατάτας και λιώνουμε τους γίγαντες.
-
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο αέρα στους 180 βαθμούς. Ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Εάν θέλετε μπορείτε να τα περασετε και στο multi μαζί με λίγο από τον λάδι για να πάρει τα αρώματα. Στο multi περνάμε και τις φρυγανιές.
-
5
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στους λιωμένους γίγαντες, εκτός το αυγό και τις φρυγανιές. Το αυγό πρέπει να μπει ξεχωριστά, ώστε να έχει πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και να μην ψηθεί. Εάν το κρίνετε απαραίτητο, αφήστε το μείγμα στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Όταν το μείγμα βρεθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία, προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε και τη φρυγανιά που χρειάζεται ώστε να γίνει ένα μείγμα εύπλαστο και όχι ρευστό.
-
6
Παίρνουμε το ταψί και τοποθετούμε λαδόκολλα. Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μπιφτέκια. Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια από τους κεφτέδες και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40' μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια