Κίτρινο Ριζότο

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Sissy Emilova
Sissy Emilova @Sissy_Emi
Salonica
Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

  1. 2 φλ. τσαγιού κίτρινο ρύζι 🍚
  2. 6 φλ. τσαγιού βρασμένο νερό ή 1 λίτρο
  3. 1 κ.σ. βούτυρο ή βιταμ ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 1 κύβο κνορ μοσχαρίσιους
  5. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένουμε κι αφήνουμε να μουλιασει για λίγα λεπτά το ρύζι.

  2. 2

    Στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στο νερό που βράζει.

  3. 3

    Προσθέτουμε το βούτυρο, τους κύβους και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος και το βούτυρο.

  4. 4

    Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό της σκάλας (δηλαδή με ανώτατη σκάλα το 9 στο 4,5).

  5. 5

    Βράζουμε για 25 λεπτά περίπου. Όταν το ρύζι θα έχει πιεί το νερό, το απομακρύνουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά για να μαλακώσει.

  6. 6

    Έτοιμο ! Στη φωτογραφία συνοδεύεται με φιλέτο κοτόπουλου, τη συνταγή για το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/3651681-phileto-kotopoulo-sti-gastra?via=sidebar-recipes

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Sissy Emilova
Sissy Emilova @Sissy_Emi
στις
Salonica
Το επάγγελμά μου είναι λογοθεραπεύτρια, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική! Μου αρέσει να δημιουργώ αυτοσχεδιάζοντας πολλές φορές! Δοκιμάζω καινούργιους συνδυασμούς γεύσεων και διαφορετικές εκδοχές των κλασσικών συνταγών!

Παρόμοιες συνταγές