Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο αλάτι χονδρό να φουσκώσουν
-
2
Την επόμενη μέρα: αφού τα ξεπλύνουμε, ξαναβάζουμε λίγο νερό και τα βάζουμε στη φωτιά.Μόλις πάρουν βράση τα σουρώνουμε, ξαναβάζουμε νερό 2 -3 δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς σιγανή φωτιά
-
3
Σταματάμε το βράσιμο πριν χυλώσουν, λίγο πριν τα έχουμε αλατίσει ελαφρά, έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε ένα κλωναράκι φρέσκιας ρίγανης.
-
4
Μετά τα βγάζουμε σε ένα μπολ με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας
-
5
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μια δυο χούφτες σπανάκι (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού). Αλατίζουμε ελάχιστα και μια τσιμπίδα γυρνάμε το σπανάκι να μαραθεί όμορφα.Το αποσύρουμε σε ένα πιάτο.Ξανά η ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο σπανάκι.
-
6
Μετά έρχεται η σειρά να περάσουν από το τηγάνι και τα υπόλοιπα λαχανικά, ένα ένα με τη σειρά του.Σε όλη αυτή τη διαδικασία προσέχουμε να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά.Θέλουμε μόνο να "μελώσουν" και όχι να καούν. (Προσοχή μην το παρακάνετε με το λάδι.Ελάχιστο έως καθόλου, ίσως έχει μείνει στο τηγάνι).
-
7
Έπειτα ρίχνουμε τα ρεβίθια στο τηγάνι.Ήρθε η σειρά τους να πάρουν τη γεύση που υπάρχει μέσα στο τηγάνι και να στεγνώσουν λίγο.Τα γυρνάμε μια δυο φορές, κουνώντας το τηγάνι και τώρα ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι.Βάζουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.Ρίχνουμε τώρα και λίγο χυμό λεμονιού, ανάλογα με την προτίμησή μας.(Μπορούμε να παραλείψουμε το λεμόνι εδώ).
-
8
Ειδάλλως μπορούμε να φτιάξουμε λεμονόλαδο και να τα περιχύσουμε μετά, στο πιάτο του ο καθένας.
Λίγο ξύσμα λεμονιού για το τέλος. -
9
Επίσης υπέροχα ταιριάζει και μια κουταλιά ταχίνι στο πιάτο, όποιου θέλει ή και λίγα κομματάκια καρέ πορτοκαλιού.
Σχόλια