Πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας

16 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Sofia Pasxalitseri
Sofia Pasxalitseri @sofia__1998
Λάρνακας ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

  1. 1/2 κιλό πλιγούρι
  2. 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη (από το καθένα)
  5. 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  6. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  7. 8 περίπου ποτήρια νερό
  8. Λίγος φιδές

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τηγανίζουμε να γίνει καφέ λίγο

  2. 2

    Ύστερα βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ύστερα πλιγούρι και φιδέ. Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι από 1 κουταλάκι του γλυκού και ύστερα βάζουμε, τον κύβο και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν

  3. 3

    Τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να πιει το ζουμί και τότε το δοκιμάζουμε το φαγητό μας. Όταν μαλακώσουν και βγάζει έντονα φουσκάλες το νερό που φεύγει, κλείνουμε την φωτιά. Απλώνουμε μία πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 25 λεπτά το φαγητό να πιει το ζουμάκι του και είναι έτοιμο

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Sofia Pasxalitseri
στις
Λάρνακας ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
Μαγειρεύω και περνάω καλά με το μαγειρεύμα

Παρόμοιες συνταγές