Χωριάτικο λουκάνικο ψαριού με ψητό πράσο μαύρη μαγιονέζα και ζελέ εσπεριδοειδών

Στο λουκάνικο ψαριού χρησιμοποιούμε μόνο καθαρής σαρκά χωρίς κόκκαλα και πέτσα θέλουμε κύριος λευκά ψάρια και προσθέτουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση Σολωμό για να μας χαρίσει λίγο τα λιπαρά του η σάρκα μπορεί να είναι ψιλοκομμένη σαν κιμας η πολτοποιημένη. Μπορούμε να καπνίσουμε τα λουκάνικα μετά το βράσιμο . Αντί για Σολωμό μπορούμε να προσθέσουμε άλλα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί του Κολιός.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε από τα ψάρια τα κόκκαλα και την πέτσα και κρατάμε καθαρή σάρκα τα ψιλοκόβουμε το μαχαίρι και διατηρούμε στο ψυγείο
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο αφαιρούμε το ξύσμα από το Λάιμ
-
3
Σε ένα Μπολ αναμειγνύουμε τα ψάρια τα κρεμμυδάκια το φρέσκο το σχοινόπρασο το λάιμ την ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι Το ασπράδι και το ελαιόλαδο
-
4
Αφού έχουμε καθαρίσεις καλά τα έντερα με τη βοήθεια ενός χωνιού τα γεμίζουμε με το κιμα ανάλογα το πάχος και το μήκος που θέλουμε
-
5
Βράζουμε τα λουκάνικα για τρία με τέσσερα λεπτά σε κοχλάζον νερο
-
6
Για να τους δώσουμε χρώμα τα ψήνουμε στη σχαρα
-
7
Για τα πράσα: Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κάνουμε ολόκληρα Σοτέ με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν τα περνάμε κι αυτά που σχάρα για να τους δώσουμε χρώμα
-
8
Για την μαγιονέζα: Αναμειγνύουμε στη μαγιονέζα το μελάνι σουπιάς
-
9
Για το ζελέ: Βράζουμε μαζί τα υγρά με το άγαρ άγαρ ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να διαλυθεί τελείως παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεί το ζελέ στη συνέχεια το ανακατέβουμε και γεμίζουμε ένα κορνέ το διατηρούμε στο ψυγείο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια