Χωριάτικο λουκάνικο ψαριού με ψητό πράσο μαύρη μαγιονέζα και ζελέ εσπεριδοειδών

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Constantinos
Constantinos @constantinos98
Αθήνα

Στο λουκάνικο ψαριού χρησιμοποιούμε μόνο καθαρής σαρκά χωρίς κόκκαλα και πέτσα θέλουμε κύριος λευκά ψάρια και προσθέτουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση Σολωμό για να μας χαρίσει λίγο τα λιπαρά του η σάρκα μπορεί να είναι ψιλοκομμένη σαν κιμας η πολτοποιημένη. Μπορούμε να καπνίσουμε τα λουκάνικα μετά το βράσιμο . Αντί για Σολωμό μπορούμε να προσθέσουμε άλλα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί του Κολιός.

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

Μίγμα για 1 kg
  1. Για τα λουκάνικα
  2. 220 γραμ. λαβράκι
  3. 400 γραμ. μπακαλιάρο
  4. 380 γραμ. Σολωμό
  5. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  6. 30 γραμ. σχοινόπρασο
  7. 1 Λάιμ το ξύσμα του
  8. 10 γραμ. ζάχαρη
  9. 10 γραμ. αλάτι
  10. 40 γραμ. ελαιόλαδο
  11. 1 ασπραδι
  12. Πιπέρι
  13. Θυμάρι
  14. Χοιρινά έντερα καθαρισμένα
  15. Μαγιονέζα
  16. 1 κουταλιά του γλυκού μελάνι σουπιάς
  17. Για το ζελέ:
  18. 80 γραμ. νερό
  19. 100 γραμ. χυμό πορτοκαλιού σουρωμένος
  20. 20 γραμ. χυμό λεμονιού σουρωμένο
  21. 1,3 γραμ. άγαρ άγαρ
  22. 1-2 πρασα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρούμε από τα ψάρια τα κόκκαλα και την πέτσα και κρατάμε καθαρή σάρκα τα ψιλοκόβουμε το μαχαίρι και διατηρούμε στο ψυγείο

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο αφαιρούμε το ξύσμα από το Λάιμ

  3. 3

    Σε ένα Μπολ αναμειγνύουμε τα ψάρια τα κρεμμυδάκια το φρέσκο το σχοινόπρασο το λάιμ την ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι Το ασπράδι και το ελαιόλαδο

  4. 4

    Αφού έχουμε καθαρίσεις καλά τα έντερα με τη βοήθεια ενός χωνιού τα γεμίζουμε με το κιμα ανάλογα το πάχος και το μήκος που θέλουμε

  5. 5

    Βράζουμε τα λουκάνικα για τρία με τέσσερα λεπτά σε κοχλάζον νερο

  6. 6

    Για να τους δώσουμε χρώμα τα ψήνουμε στη σχαρα

  7. 7

    Για τα πράσα: Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κάνουμε ολόκληρα Σοτέ με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν τα περνάμε κι αυτά που σχάρα για να τους δώσουμε χρώμα

  8. 8

    Για την μαγιονέζα: Αναμειγνύουμε στη μαγιονέζα το μελάνι σουπιάς

  9. 9

    Για το ζελέ: Βράζουμε μαζί τα υγρά με το άγαρ άγαρ ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να διαλυθεί τελείως παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεί το ζελέ στη συνέχεια το ανακατέβουμε και γεμίζουμε ένα κορνέ το διατηρούμε στο ψυγείο

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Constantinos
Constantinos @constantinos98
στις
Αθήνα

Παρόμοιες συνταγές