Παγωτό καραμελα με τρία υλικά

Μια παραλλαγή ακόμα της βασικής συνταγής με τα δύο υλικά. ( https://cookpad.com/gr/sintages/9970640-malako-aphrato-pagoto-banilia-me-duo-ulika ) Αφράτη, αερινη και με διακριτική γλύκα. Και το καλύτερο: Το παγωτό αυτό είναι γάλα, γάλα και γάλα. Άντε και λίγη ζαχαρίτσα (αναλογικά με τον όγκο του ελάχιστη) Οι θερμίδες του είναι περίπου 3000 στο σύνολο της συνταγής, που σημαίνει 200 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, και 100 θερμίδες ανά 100 ml. #ΧρυσόΠιρούνι 💝
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγω το εβαπορέ, τα αδειάζω σε δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, με καπάκι, και τοποθετώ στην κατάψυξη για τρεις ώρες περίπου. (αν η κατάψυξη σας δεν είναι δυνατή ίσως χρειαστεί άλλη μισή ώρα. Θέλω το γάλα να παγώσει αλλά να μη γίνει πέτρα, πιο πολύ να θυμίζει χιόνι)
-
2
Όταν είναι έτοιμο το γάλα βάζω σε τηγανάκι τη βανίλια με τις 2 κουταλιές γάλα και λιώνω ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Θέλω ένα πυκνό σιρόπι. Αποσύρω απ τη φωτιά.
-
3
Βγάζω το εβαπορέ απ την κατάψυξη και το χτυπάω στο μίξερ. Σταδιακά ανεβάζω στο δυνατό και το αφήνω εκεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (έχω μεγάλο κάδο μίξερ, φτάνει σχεδόν ως πάνω)
-
4
Όταν διπλασιαστεί προσθέτω το σιρόπι βανίλιας κουταλιά κουταλιά, και στη συνέχεια το καραμελωμένο ζαχαρούχο, πάλι κουταλιά, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Ανεβάζω στο δυνατό για ένα δύο λεπτά ακόμη. Μόλις έχουν ενσωματωθεί όλα ομοιογενώς το παγωτό μου είναι έτοιμο.
-
5
Αδειάζω σε σκεύη με καπάκι και τοποθετώ στην κατάψυξη για οκτώ ώρες τουλάχιστον. Συνήθως το φτιάχνω απ το βράδυ κ είναι έτοιμο το πρωί. Καλή επιτυχία! 💕
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια