Αφράτα Ρολάκια πίτσας με σπιτική ζύμη για πίτσα

#Τσίμπα_το Τα ρολάκια πίτσας, τα λατρεύω! Μπορούν να προσαρμοστούν και να είναι το ίδιο λαχταριστά και πεντανόστιμα ακόμα και με κιμά σόγιας που τα παρουσιάζω στη συνταγή μου λόγω νηστείας των ημερών. Εσείς προσαρμόστε τα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας ως ορεκτικό με κιμά ή απλά με ζαμπόν, γαλοπούλα, ψητό κοτόπουλο, μπέικον και ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή σας! ;) Θα σας παρουσιάσω μια ...σπιτική εκδοχή παρακάτω:
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη σπιτική μας σάλτσα! Ψιλοκόβουμε το κονκασέ στο μπλέντερ και το αδειάζουμε στο κατσαρολάκι όπου έχουμε μαρινάρει ελαφρά το κρεμμυδάκι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε σε χαμηλή φωτιά, να πάρει μια πρώτη βράση. Έπειτα ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό χλιαρό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να σιγοβράσει. Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
-
2
Όσο κρυώνει η σάλτσα ντομάτας, φτιάχνουμε τη σπιτική ζύμη πίτσας.
-
3
Σε ένα φλιτζάνι με χλιαρό νερό μέχρι τη μέση, διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ έχουμε το αλεύρι, το αλάτι, λίγη ρίγανη προαιρετικά και το ελαιόλαδο.
Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά, θα το καταλάβετε γιατί θα έχει φουσκώσει το νερό και ίσως έχει και φουσκάλες μικρές, τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι ενώ ταυτόχρονα με το άλλο χέρι ανακατεύουμε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις.
-
4
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε χλιαρό νερό, έως ότου να έχουμε μία ζύμη μαλακή και λίγο υγρή. Αν θέλετε δείτε και ένα βίντεό μου για τη ζύμη πίτσας, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=EQ5sxkOfoCA
Αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα σκεπασμένο το μπολ με μια υγρή πετσέτα και όσο το δυνατόν σε ζεστό μέρος. Αν δεν έχετε χρόνο να την αφήσετε για 1 ώρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να ξεκινήσετε κατευθείαν να φτιάχνετε τα ρολάκια σας!
-
5
Απλώνω τη σάλτσα επάνω στη ζύμη της πίτσας που έχω ανοίξει με τον πλάστη κυκλικά.
Απλώνω τις φέτες ζαμπόν και μετά το τριμμένο τυρί να πάει παντού.
-
6
Διπλώνω το ζυμάρι από τη μεγαλύτερη πλευρά προσεκτικά, γυρίζοντας πρώτα τις άκρες προς τα μέσα. Προσέχω να είναι όσο πιο σφιχτό ρολό γίνεται.
-
7
Τοποθετώ το ρολό προσεκτικά σε ένα ξύλο κοπής και κόβω με ένα κοφτερό μαχαίρι, κατά προτίμηση οδοντωτό, ρολάκια, περίπου 5 εκατοστά το καθένα.
-
8
Τοποθετώ τα ρολάκια προσεκτικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Φροντίζω να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Αν θέλω πασπαλίζω με λίγο έξτρα τυρί από πάνω για περισσότερη νοστιμιά!
-
9
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 30 λετπά.
Καλή Όρεξη!
Σχόλια (2)