Ριζότο με γαρίδες και αρακά

#2020
Όπως γνωρίζουμε, το ριζότο θέλει υπομονή (και αγάπη), για να γίνει σωστά! Ακολουθεί μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για ριζότο, με ντομάτα, αρακά και γαρίδες!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τα ασκαλώνια (ή κρεμμύδι) και τις δύο σκελίδες σκόρδο, να μαλακώσουν.
-
2
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κρασί. Προσθέτετε μια κουτάλα σούπας από το ζωμό. Περιμένετε να απορροφηθεί και προσθέτετε την επόμενη. Συνεχίζετε αυτή τη διαδικασία (με υπομονή) μέχρι να «πιει» όλο το ζωμό.
-
3
Ανακατεύετε μέσα τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Το αφαιρείτε από τη φωτιά. Τρίβετε το τυρί και προσθέτετε τους κύβους βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
-
4
Στο εν τω μεταξύ σε τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και δύο κύβους βούτυρο. Προσθέτετε τις υπόλοιπες δύο σκελίδες σκόρδο, τις γαρίδες και τον αρακά. Ψήνετε 5-6 λεπτά.
-
5
Σερβίρετε στο πιάτο το ριζότο και από πάνω γαρίδες και αρακά. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια