Ρύζι basmati με θαλασσινά

Μια εύκολη συνταγή που ειναι και νηστίσιμη.Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό φρέσκο στο τέλος για γαρνιτούρα.❤️👩🍳
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαριζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις γαρίδες μαζί με τα κρεμμύδια και τα μύδια.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι μας, αλατοπιπερωνουμε και το αφήνουμε και αυτό να τηγανιστει λίγο με τα υπόλοιπα για περίπου 5 λεπτά σκαλίζοντας το με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να μην κολλήσει.
-
3
Προσθέτουμε σιγά σιγά μισό ποτήρι νερό,λίγο ξηρό δεντρολίβανο, το μέλι και σκαλίζουμε, αφήνουμε να πιει το νερό, ξαναπροσθετουμε αν χρειαστεί.
-
4
Θα μας πάρει περίπου άλλο ένα πεντάλεπτο να απορροφηθούν τα υγρά, δοκιμάζοντας το ρυζακι θα καταλάβουμε πότε είναι είναι έτοιμο.
-
5
Αν θέλουμε όσο είναι ακόμα ζεστό το βάζουμε σε κουπατ και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το αναποδογυρίζουμε στο πιάτο μας και γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει. Εδώ λίγη σαλάτα κηπουρού έτοιμη, λίγα ντοματινια κομμένα και λίγο βαλσαμικο ξύδι.Και καλή μας όρεξη.!👩🍳
Σχόλια (4)