Μακαρόνια με μοσχαρίσια τηγανιά ψιλοκομμένη

#μένουμεσπίτι . Μου ζήτησαν σήμερα μακαρόνια με κιμά. Στην κατάψυξη δεν είχα κιμά, είχα όμως μοσχαρίσιο κρέας. Δεν έχω κρεατομηχανή για να το έκανα μόνη μου κιμά, οπότε σκέφτηκα να το κάνω λίγο διαφορετικό αυτή τη φορά. Οι συνθήκες πού ζούμε και η φράση "δεν πετάμε τίποτα" σε κάνει να σκεφτείς διάφορες λύσεις. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Δοκιμάστε την!!!
Υ.Γ. Ευτυχώς πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία πριν καταναλωθεί το φαγητό.
#μοσχάρι #κυρίωςγεύμα #ζυμαρικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Όταν αγοράζω το κρέας (όλων των ειδών) και χρειάζεται να το βάλω κατάψυξη, το χωρίζω σε μερίδες, σύμφωνα με τα φαγητά που μπορεί να μαγειρέψω, ολόκληρο κομμάτι για φούρνο ή μερίδες για κατσαρόλα ή τας κεμπάπ για τηγανιά. Τα βάζω σε σακούλες για κατάψυξη, κολλάω ετικέτα που γράφει το προϊόν, τη χρήση και την ημερομηνία και μπαίνουν κατάψυξη. Έτσι αυτή τη φορά πήρα ένα πακέτο που έγραφε "μοσχάρι για κατσαρόλα" και το άφησα από βραδύς στη συντήρηση να ξεπαγώσει.
-
2
Κόβουμε το κρέας σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια. Κόβεται πιο εύκολα όταν δεν έχει ξεπαγώσει τελείως. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει.
-
3
Ρίχνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε ντομάτα και πελτέ και αφήνουμε να βράσει για 2'-3' σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μυρωδικά, μπαχαρικά, τον κύβο, αλάτι (με προσοχή), 2 φλ.τσ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
-
4
Όταν τελειώσει πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.
-
5
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο νερό προσθέτουμε λιγότερο αλάτι (από τι χρειάζεται) και 2 κύβους ζυμαρικών. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε λιώσει το βούτυρο. Σερβίρουμε "τον κιμά" με τα ζυμαρικά και τριμμένο τυρί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια