Υλικά

5 μερίδες
  1. 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ ίσως και λίγο λιγότερο
  2. 150 γρ σιμιγδάλι
  3. 1 φακ. ξηρή μαγιά
  4. στη μύτη του κουτ. ζάχαρη
  5. 250 γρ νερό χλιαρό
  6. αλάτι
  7. ρίγανη
  8. λίγο ελαιόλαδο
  9. υλικά της αρεσκείας μας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά στο νερό να διαλυθεί καλά προσθέτουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. (Θα κάνει φουσκάλες)

  2. 2

    Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι ρίχνουμε αλάτι ρίγανη ελαιόλαδο και τη μαγιά

  3. 3

    Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μόλις αρχίσει να σφίγγει το ζυμάρι ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.Τέλος σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου

  4. 4

    Για να ανοίξουμε το ζυμάρι πασπαλίζουμε την επιφάνεια μας με σιμιγδάλι χωρίζουμε σε 5 μέρη και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη

  5. 5

    Ρίχνουμε τα υλικά μας ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς για 10 λεπτά

  6. 6

    Τύφλα να έχουν οι Ιταλικές πίτσες!!

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια (8)

Maria_korinthos
Maria_korinthos @mariakorinthos
Καλησπέρα και καλη χρονια! Η ζυμη βγαινει χοντρη ή ψιλη?

Από

Mary's kitchen🍴
Mary's kitchen🍴 @Marys_Kitchen
στις
thessaloniki
Παρακολουθούσα χρόνια τις ''Συνταγές της παρέας'' (since 2013) και βοηθούσα τη μητέρα μου να δημιουργήσουμε! Πλέον μαγειρεύω μόνη μου, αφού είχα την καλύτερη δασκάλα και έτσι έγινα επίσημα μέλος της δημιουργικής αυτής παρέας(cookpad πλέον) το 2017.Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω αλλά και να φτιάχνω γλυκά και να μπερδεύω υλικά.Το καλύτερο μου είναι η έκφραση των αγαπημένων μου όταν τους αρέσει κάτι που φτιάχνω! Είμαστε οικογένεια που λατρεύουμε το φαγητό και έχουμε όρεξη και μεράκι για νόστιμες δημιουργίες.Απολαύστε τες 💖

Παρόμοιες συνταγές